header
Trailers

Voorzien van 50 foto's

PEGA maakt maattrailers voor alle SAVER modellen.

Bij aankoop van een PEGA trailer wordt door ons gratis de trailer afgesteld op uw boot. Ook is het mogelijk om uw boot door ons uit het water te laten halen zodat wij de trailer goed kunnen afstellen op uw boot. Het is namelijk erg belangrijk dat de kogeldruk goed is afgesteld. Wij meten altijd de kogeldruk en zonodig word(t/en) de as(sen) versteld om de juiste kogeldruk te verkrijgen.

Zie ook de foto`s hiernaast voor de mogelijkheden.

PEGA: topklasse in boottrailers

In 2005 vierde PEGA zijn 50-jarig bestaan. Het bedrijf produceert al 50 jaar boottrailers van de hoogste kwaliteit en is al tientallen jaren lang de toonaangevende marktleider in Nederland. In het jubileumjaar 2005 introduceerde PEGA zijn 3 produktlijnen: ECONOMY, COMFORT en EXCLUSIVE.

PEGA reputatie

De PEGA boottrailer staat garant voor vele jaren rijplezier. Het basisconcept van alle PEGA boottrailers bestaat uit een extra degelijk chassis, zodat u ook in extreme omstandigheden op uw trailer kunt vertrouwen. Het robuuste chassis levert u tevens de uitstekende wegligging en lange levensduur, waar de PEGA boottrailer om bekend staat.

Vanzelfsprekend voldoen de PEGA boottrailers aan alle Europese normen en goedkeuringen (RDW, PVG, TV). Alle PEGA trailers zijn standaard goedgekeurd en PEGA ondersteunt zijn kwaliteitsvisie met het verlenen van 2 jaar fabrieksgarantie. Door deze reputatie is het bedrijf en zijn boottrailers een begrip voor elke watersporter en professionele gebruiker. Kijk voor meer informatie op de website van PEGA:

Rijden met een aanhanger

Rijbewijs B of BE nodig? Een heel handig boekje in PDF-vorm, uitgegeven door het CENTRAAL BUREAU RIJVAARDIGHEIDSBEWIJZEN, geeft duidelijke antwoorden op uw vragen hierover. Klik hieronder voor de link.
http://www.pegabv.nl/nl/pdfs/aanhanger.pdf

Auto en aanhangwagen

Personenwagen en aanhangwagen mogen inclusief lading niet breder zijn dan 2.55 meter. De lading mag nooit meer dan 20 cm buiten elke zijkant van de auto steken. Op onverharde wegen mag totale breedte niet meer zijn dan 2.20 meter.

De lading mag niet aan voorkant van auto/aanhangwagen uitsteken. Aan de achterkant mag het niet meer dan 1 meter uitsteken. Bovendien nooit meer dan 5 meter achter de achterste as van het voertuig.

Lengte ondeelbare lading

Voor vervoer van lange ondeelbare lading (ladders, palen, latten) uitzondering:

  • aan voorkant auto niet meer dan 3.50m voor het hart van het stuurwiel van de auto. (lading mag dus wel aan voorkant auto uitsteken, maar niet van aanhangwagen)
  • aan achterkant niet meer dan 5m achter de achterste as van de auto of aanhangwagen

Breedte ondeelbare lading

Voor lading die in de breedte ondeelbaar is, ook uitzondering:

  • als de lading op aanhangwagen wordt vervoerd mag de totale breedte van de aanhangwagen inclusief lading niet meer zijn dan 3 meter. Voor de personenauto blijft gelden maximaal 20cm aan elke zijkant.

Een ondeelbare lading aan voor- of achterkant dat meer dan 1 meter uitsteekt, moet voorzien zijn van rood-wit gestreept markeringsbord van 50x50cm. s Nachts dient dit markeringsbord aan voorzijde voorzien te zijn van een wit licht en aan achterzijde van een rood licht (bij breedte meer dan 10 cm zijkant ook markeringsbord).

Losbreekreminrichting

Losbreekreminrichting is een reminrichting, die ervoor zorgt dat de rem van de aanhangwagen vanzelf in werking treedt, zodra de verbinding tussen de aanhangwagen en het trekkende voertuig wordt verbroken.

Hulpkoppeling

Middenassige aanhangwagens, waarvan het ledig gewicht plus laadvermogen minder is dan 1500 kg, hoeven geen losbreekremrichting. Deze kunnen volstaan met hulpkoppeling. Die moet sterk genoeg zijn om aanhangwagen met lading aan het trekkend voertuig gekoppeld te houden. Hulpkoppeling mag reminrichting niet belemmeren. Wanneer aanhangwagen al voorzien is van een losbreekreminrichting is een hulpkoppeling verboden.

Aanhangwagens waarvan het totaalgewicht minder is dan 750 kilo, en ook minder dan helft van het ledig gewicht van het trekkende voertuig, hoeven geen reminrichting te hebben. Er bestaan ook geslotenverklaringen voor motorvoertuigen met aanhangwagen.

Rijbewijs B en aanhangwagen

Je mag alleen met rijbewijs B een aanhangwagen voortbewegen, wanneer:

  • ledig gewicht plus laadvermogen aanhangwagen niet meer bedraagt dan 750 kg
  • ledig gewicht plus laadvermogen aanhangwagen zwaarder is dan 750kg, maar niet zwaarder dan trekkende voertuig
  • combinatie, ledig gewicht + laadvermogen aanhangwagen + ledig gewicht voertuig, tezamen niet meer bedraagt dan 3500 kg

Anders moet je naast rijbewijs B ook in bezit zijn van rijbewijs E.Saver Boats Holland

Veerweg 7
3224 AW  Hellevoetsluis (ca. 25 km van Rotterdam) 
Telefoon: 0181-328785 
E-mail: saver@saverboats.nl
Onze websites:
www.saverboats.nl 
www.mavimare.nl
Onze webwinkel: www.dewatersportzaak.nl