header
Nieuws

Nieuws bijgewerkt op 05-01-2021Link occasion buitenboordmotoren
Klik HIER om direct naar onze occasion en nieuwe buitenboordmotren te gaan.Onderhoud ( motorbeurten ) van buitenboordmotoren. 

Vanwege extreme drukte in de zomermaanden doen wij regulier onderhoud van uw motor alleen nog maar in de wintermaanden.

Onderhoud doen wij van 1 Oktober t/m 1 April.Aanbieding: hydraulische besturing

Waarom een hydraulische besturing monteren? Het grote voordeel van een Mavimare hydraulische besturing t.o.v een kabelbesturing is dat het zware sturen wat o.a. wordt veroozaakt door de wielwerking van de propeller niet wordt teruggegeven aan het stuur. In de Mavimare hydraulische pomp zijn terugslagkleppen gemonteerd die het onmogelijk maken dat de motor het stuur laten draaien. Het stuur kan wel de motor laten draaien, maar de motor niet het stuur. U kunt dus uw stuur loslaten op hoge snelheid zonder dat de boot direct de bocht om wil.

Bij een kabelbesturing moet u tijdens het snel varen altijd tegensturen om de boot rechtdoor te laten varen, wat overigens erg vermoeiend is. Ook gaat het sturen met een hydraulische besturing aanzienlijk LICHTER en ZONDER speling. Dit spelingsvrije sturen heeft overigens weer als voordeel dat de boot minder gaat zoeken bij langzaam varen. Een kabelbesturing heeft nl. altijd wel wat speling omdat anders de stuurkabel zou vastlopen of nog zwaarder zou gaan sturen. De speling die altijd aanwezig is in een kabelbesturing veroorzaakt ook het zoekerig gedrag van een boot bij langzaam varen.
Als uw boot erg zwaar stuurt is de kans erg groot dat de kabel op punt staat om te breken (weten wij uit ervaring). Dit komt omdat de kabel waarschijnlijk verroest is of omdat de stuurstang ( achter bij de motor ) verbogen is. Het vervangen van de kabel/stuurhuis is dan echt ten strengste aan te bevelen omdat als de kabel breekt tijdens het snel varen de motor direct omslaat en de boot met zeer veel G krachten direct de bocht om gaat. Levensgevaarlijk !!! 


Wij raden aan altijd een hydraulische besturing te monteren bij motoren vanaf ca. 80 pk omdat deze motoren veel wielwerking hebben en vrij zwaar zijn. Voor boten die een buitenboord motor t/m 150 pk hebben kunnen wij nu een hydraulische besturing monteren voor een totaal bedrag van 835,- Euro inclusief BTW en inclusief montage. Deze zware uitvoering van Mavimare kost normaal exclusief montage 1.009,15 Euro en inclusief montage 1.184,15 Euro. Wilt u de besturing zelf monteren? dan kost hij slechts 680,- Euro.


Aanbieding geldt zolang voorraad strekt!

Klik op de site van onze webwinkel om 150 glasheldere foto`s te bekijken van deze besturing.
Op deze site hebben we ook nog een andere  aanbiedingen van Mavimare hydraulische besturingen. 
Klik HIER om direct naar de aanbieding te gaan.


Hydraulische besturing (op locatie) gemonteerd

SAVER BOATS HOLLAND is gespecialiseerd in het leveren en monteren van alle merken hydraulische besturingen. Door onze ervaring kunnen wij de besturingen snel, vakkundig en tegen een laag tarief voor u inbouwen. Voor het inbouwen van de stuurpompen hebben wij speciale mallen ontwikkeld die het mogelijk maken om snel en precies de gaten te boren die nodig zijn om de pomp te kunnen monteren. Wij beschikken ook over een speciale pomp die het hydraulische systeem in enkele minuten met olie kan vullen en ontluchten. Ook leveren en monteren wij Hydraulische besturingen voor boten met 2 of 3 buitenboordmotoren. De montage van een hydraulische besturing (afhankelijk van model) duurt ongeveer 4 uur.

Voor slechts 175,- Euro incl. btw monteren wij een door ons geleverde hydraulische besturing in onze werkplaats te Hellevoetsluis. Wilt u dat wij de besturing bij u thuis komen monteren dan berekenen wij daarboven alleen nog de voorrijkosten a 0,40 cent per km. Het aantal kilometers wordt vooraf berekend via een navigatie planner zodat u achteraf niet wordt verrast met hogere voorrijkosten. Het is ook mogelijk, afhankelijk van welke besturing geschikt is voor uw boot, dat de montage plaatsvindt terwijl uw boot nog in het water ligt. 

U kunt de besturing ook laten monteren aan onze eigen aanlegsteiger in de haven van Hellevoetsluis. U kunt dan gezellig in het winkelcentrum van Hellevoetsluis shoppen terwijl wij de besturing monteren.


Als u een afspraak maakt voor montage van de hydraulische besturing wordt deze vaak binnen 2-3 werkdagen gemonteerd (soms zelfs de volgende dag). Betaling van de besturing en montage kunt u ter plekke kontant of per mobiele pin aan ons voldoen.

Wij leveren en monteren de volgende merken hydraulische besturingen:

  • MAVIMARE
  • RIVIERA
  • ULTRAFLEX
  • UFLEX
  • SEA STAR
  • BAY STAR
  • VETUS
  • BSC
  • LECOMBLE & SCHMITT

Bel voor meer informatie over onze hydraulische besturingen of om een montage afspraak te maken:
Tel: 0181-328785Turboswing - Tijdelijk gratis gemonteerd

Saver Boats Holland is leverancier van de TurboSwing sleepbeugel. 

Als u de TurboSwing besteld via onze webwinkel kunt u daarna een afspraak maken om hem gratis en vakkundig door ons te laten monteren.

U kunt deze TurboSwing bestellen via onze nieuwe webwinkel www.dewatersportzaak.nl.
Klik HIER om direct door te gaan naar de webwinkel.Mavimare nautische producten

SAVER BOATS HOLLAND importeert alle nautische producten die door Mavimare gemaakt worden.


Klik op onderstaande link om de zeer uitgebreide catalogus te bekijken.Adres gegevens showroom, kantoor, onderdelen magazijn en werkplaats:

Om onze showroom te bezoeken of voor het afhalen van onderdelen altijd afspraak maken.
WIJ BLIJVEN ZEVEN DAGEN PER WEEK VAN 8.00 TOT 20.00 UUR TELEFONISCH BEREIKBAAR VOOR AL UW VRAGEN.Saver Boats Holland
Veerweg 7
3224 AW  Hellevoetsluis (ca. 25 km van Rotterdam) 
Telefoon: 0181-328785 
E-mail: saver@saverboats.nl
Onze websites:
www.saverboats.nl 
www.mavimare.nl
Onze webwinkel: www.dewatersportzaak.nl